Van Dijk Trucks is een 360 kW super charger laadpaal rijker voor elektrische vrachtwagens

Van Dijk Energy - Laadpaal - elektrisch rijden - elektrische vrachtwagen - super charger

Door een goede samenwerking met Van Dijk Energy heeft de Utrechtse vestiging van Van Dijk Trucks sinds april 2023 een hoogwaardige elektrische laadpaal speciaal voor vrachtwagens. Van Dijk Trucks levert door deze aankoop een bijdrage aan de verduurzaming van de transportsector.

Eén ding wist Van Dijk Trucks zeker; wij moeten klaarstaan voor de stoet van elektrische vrachtwagens. Dit ging gepaard met vele vragen. Welke laadpaal is voor ons het beste en wat moeten we daarvoor voorbereid hebben? En hebben we wel genoeg netverzwaring? Met andere woorden; door de bomen zagen zij het bos niet meer.

Van Dijk Energy heeft het hele plan geleid, ontzorgd en gezorgd dat Van Dijk Trucks in Utrecht een werkende laadpaal heeft. Begin maart is namelijk een ABB Terra 360-lader geïnstalleerd die vooral geschikt is voor het in korte tijd opladen van elektrische trucks. Deze lader kan 360 kilowatt aan vermogen genereren door twee laadslangen waarmee twee trucks tegelijkertijd met een vermogen van 180 kW opgeladen kunnen worden.

Aan het einde van de (duurzame) rit zijn ze erg tevreden, maar hiervoor is wel wat aan te pas gekomen. Van Dijk Energie is gestart met het berekenen van de klantenbehoefte (energiescan). Hier is de conclusie uitgekomen dat er een zwaarder netvermogen nodig is en direct netverzwaring aangevraagd moest worden door de experts. Daarnaast hebben de experts in samenwerking met partners ervoor gezorgd dat het trafohuis op de juiste plaats werd geplaatst en hebben ze de klant totaal ontzorgd door het contact met de netbeheerder over te nemen. En als laatste geholpen bij het plaatsen en coördineren van de plaatsing van de snellader.

‘Er is in Nederland een groot tekort aan oplaadpunten voor elektrische trucks. Dit komt mede door netcongestie. Met deze laadpaal willen we een bijdrage leveren om dit probleem te verbeteren’, aldus Willem van Cooten, vestigingsmanager van Utrecht. De laadpaal is openbaar, geschikt voor alle merken elektrische trucks en als klap op de vuurpijl 24/7 beschikbaar. Voor klanten is het ook ideaal om de elektrische truck in een korte tijd op of bij te laden.

De laadpaal is geplaatst aan de Otto Hahnweg in Utrecht en wordt dagelijks gebruikt. Het was hun eerste laadpaal, maar zeker niet de laatste, want bij Van Dijk Trucks in Woerden en Culemborg staan de volgende laadpalen ook met een strik eromheen klaar om te worden gebruikt!

Van Dijk Trucks is enorm blij met de hulp van de experts, want er is geen sprake meer van het bos dat zij niet meer zagen. Zij zien nu alleen nog maar de toekomst!

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze expert Luuk. Hij schuift graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Lees ook het
laatste nieuws:

Heb je deze
vraagstukken
al gelezen?

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.