Vergeet je MIA-aanvraag niet!

Heb je een elektrische vrachtwagen besteld? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het volgende: Of je het voertuig nu wél of niet met AanZET-subsidie hebt besteld, je hebt hoe dan ook recht op MIA (Milieu-Investeringsaftrek). Voor 2024 is dit 36 procent en al met al kan dat een prettige meevaller betekenen op je uiteindelijke belastingaanslag in het investeringsjaar.

Maar daar komt het: een MIA-aanvraag moet je altijd binnen maximaal drie maanden nadat je de aankoopverplichting bent aangegaan indienen. Heb je AanZET-aangevraagd, dan heb je een niet-bindende overeenkomst ingediend. Wat inhoudt: ‘order definitief na toekenning aanvraag AanZET’.

Kortom: in dit geval moet de MIA-aanvraag gedaan worden binnen drie maanden na toekenning van AanZET. Omdat een groot deel van de AanZET-aanvragen op dit moment al zijn toegekend, betekent dit dat de MIA-aanvraag dus binnenkort moet zijn ingediend.

Dus let op: heb je de MIA-aanvraag nog niet gedaan? Doe dit dan zo spoedig mogelijk. Dat kan via mijn.rvo.nl en log daar in met minimaal je eHerkenning niveau 2+. Doe dit onder vermelding van de juiste meldcode.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.