LZV rijden wordt mogelijk gemakkelijker!

Het Europees Parlement heeft een voorstel aangenomen over nieuwe grenswaarden voor gewichten en afmetingen voor vrachtwagens en bussen die in de EU rijden. Dit betekent dat het binnenkort een stuk makkelijker wordt om in Europa met een langere en/of zwaardere vrachtauto te gaan rijden (LZV’s of EcoCombi).

Op dit moment rijden er in Nederland al zo’n 3000 van deze bijzonder lange voertuigen rond. De regelgeving hiervoor verschilt per land. Nederland heeft afspraken gemaakt met de buurlanden zodat onze LZV’s daar ook mogen rijden. Maar met deze nieuwe regelgeving wordt het internationale vervoer met een LZV door geheel Europa dus nog veel eenvoudiger.

Ook voor nieuwe elektrische vrachtwagens en in de toekomst voor waterstoftrucks is dit goed nieuws. Doordat dit voorstel is aangenomen zal de inzetmogelijkheid van deze voertuigen ook verder toenemen. Een zwaarder voertuig door accu’s en/of waterstoftanks is dan immers een minder groot probleem. Als dit voorstel daadwerkelijk doorgaat mogen ook elektrische vrachtauto’s straks langer én zwaarder zijn.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.