AanZET-pot al na twee dagen leeg?

Vorig jaar was de subsidiepot voor de AanZET-regeling al na één dag overschreven. Onder andere doordat bedrijven per aanvraag meerdere voertuigen tegelijk konden indienen. Om alle aanvragers een eerlijkere en realistischere kans te bieden, is dit jaar de regel ingevoerd dat je per dag maximaal één elektrische truck per aanvrager mag indienen.

Hierdoor is de bodem van deze subsidiepot na de eerste dag nog niet, maar wel bijna helemaal in zicht. Daarom is er vandaag nog een tweede kans op de subsidie. Al is de verwachting dat de pot vandaag wél helemaal leeg gaat. Alle aanvragers die vandaag hun aanvraag doen, zullen dan worden meegenomen in een loting.

Op het moment van schrijven is er nog 29 procent van het oorspronkelijke bedrag beschikbaar. Dat komt neer op zo’n 13 miljoen euro.

AanZET-aanvragen konden gisteren vanaf 9:00 uur ingediend worden. ’s Middags om 16:00 uur was het budget al voor de helft op. Er was voor 402 elektrische trucks een aanvraag ingediend.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.