RVO: Vanaf juli 2022 aanschafsubsidie emissieloze trucks

Eindelijk komt het dan: aanschafsubsidie emissieloze trucks. Deze subsidie is nog in ontwikkelingsfase, maar het is bijna zo goed als zeker dat het komt. Vanaf juli 2022 kunnen transporteurs die een emissieloze truck willen aanschaffen gebruik maken van deze aanschafsubsidie. Helaas is het subsidiebedrag niet zo hoog als de subsidie van onze oosterburen (80% van de meerprijs ten opzichte van een dieseltruck). Toch gaat het wel om een flink bedrag. Bij deze subsidie is er sprake van maximaal 40 á 60 procent van de meerprijs van een emissieloze truck ten opzichte van een dieseltruck. Dit percentage is afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Voor kleinere bedrijven kan dit oplopen tot 60% van de meerprijs en voor grotere bedrijven tot 40% van de meerprijs. Het is nog onbekend wanneer een bedrijf onder de categorie ‘’klein’’ of ‘’groot’’ valt.

Voorbeeld: Dieselvoertuig=€120.000 en elektrisch voertuig= €300.000, dan wordt maximaal €180.000*40%= €72.000 gesubsidieerd bij een groot bedrijf. Voor een klein bedrijf kan het subsidiebedrag zelfs oplopen tot €108.000.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.