Rotterdam: Subsidie Zero Emissie Stadslogistiek

In Rotterdam is er sprake van Subsidie Zero Emissie Stadslogistiek. De gemeente Rotterdam ondersteunt ondernemers voor minder vrachtverkeer en om meer met elektrische voertuigen te rijden. Projecten in de stad voor efficiënte stadslogistiek of stadslogistiek zonder uitlaatgassen kunnen eenmalig financieel worden ondersteund door de gemeente. Allerlei projecten kunnen subsidie krijgen, als het maar zorgt voor minder vrachtritten of minder uitstoot. Het is alleen bedoeld voor ondernemers die een project uitvoeren in Rotterdam. Deze subsidie is aan te vragen tot 31 december 2022. Ook deze subsidie heeft een maximum, want het subsidieplafond is € 2.000.000. De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 50% van de projectkosten mat een maximumbedrag van €100.000 per project.

De volgende eisen zijn cruciaal om in aanmerking te komen voor de subsidie:

  • Het bedrijf moet minimaal drie maanden als onderneming staan ingeschreven bij de KVK.
  • Het betreft een project dat leidt tot minder ritten met vracht of voor minder emissies van het voertuig.
  • Het project nieuwswaarde heeft en door andere partijen kan worden uitgevoerd. Hiervoor is het delen van kennis en resultaten een van de vereisten aan het project.

Het is belangrijk om eerst een projectplan te sturen. Dit heet de vooraanmelding. Daarna stuurt de gemeente een toetsingsdocument met advies terug. Daarin staat of het projectplan voldoet, of welke aanpassingen noodzakelijk zijn om wel aan de eisen te voldoen.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.