Amsterdam: Duurzame Amsterdamse Vervoersmiddelen

In Amsterdam is er sprake van de subsidieregeling ‘’Duurzame Amsterdamse Vervoersmiddelen’’. Als ondernemer is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van volledig uitstootvrije bedrijfsvoertuigen en/of taxivoertuigen. Dit geldt voor zowel nieuwe als gebruikte voertuigen. De subsidie stimuleert het gebruik van uitstootvrije voertuigen in Amsterdam. Ondernemers die in Amsterdam gevestigd zijn of veel in Amsterdam werken (minimaal 3 dagen per week of 160 dagen per jaar) kunnen deze subsidie aanvragen. Een onderneming kan maximaal voor 5 (uitstootvrije) voertuigen subsidie aanvragen.

Voor de aanschaf van nieuwe voertuigen geldt een subsidiebedrag van 20% van de aanschafprijs, met een maximaal subsidiebedrag per voertuig:

  • Voor een bestelauto: € 5.000,-  bij een ledig gewicht van maximaal 1760 kg en € 40.000,- bij een ledig gewicht vanaf 1760 kg.
  • Bij een vrachtauto: € 40.000,-

Voor de aanschaf van gebruikte voertuigen geldt ook een subsidiebedrag van 20% van de aanschafprijs, met een maximaal subsidiebedrag per voertuig: 

  • Voor een bestelauto: € 3.000,-  bij een ledig gewicht van maximaal 1760 kg en € 12.000,- bij een ledig gewicht vanaf 1760 kg
  • Bij een vrachtauto: € 12.000,-

Voor de ombouw van een vrachtauto of autobus geldt een subsidiebedrag van 20% van de ombouwkosten, met een maximaal subsidiebedrag van € 40.000,- per voertuig (Amsterdam, 2021).

De subsidie moet voor 31 december 2022 bij de gemeente Amsterdam binnen zijn.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.