Umweltzones


In Duitsland zijn er ‘’umweltzones’’, ofwel milieuzones. Om een milieuzone binnen te betreden is het verplicht om een milieusticker te hebben. De op 01-03-2007 in Duitsland ingevoerde milieusticker komt in de kleuren rood, geel en groen. De milieusticker is verplicht voor alle personenauto’s, bussen en vrachtwagens. Welk voertuig met welke emissiewaarden welke kleur milieusticker krijgt wordt voor buiten Duitsland geregistreerde voertuigen met behulp van de euroklasse en de datum van registratie in een euroclassificatietabel bepaald:

Hieronder is een kaart van Duitsland te zien. De groene stippen geven aan waar alleen voertuigen met groene milieustickers zijn toegestaan.

Verder is er in Duitsland het gerucht dat een blauwe milieusticker wordt ingevoerd. Daarmee willen de steden met name vervuilende diesels gaan weren. Volgens verschillende bronnen komen de volgende voertuigen in aanmerking voor een blauwe sticker:

  • Voertuigen met een volledig elektrische aandrijving of met een brandstofcel.
  • Voertuigen met een LNG-, CNG- of benzinemotor die voldoen aan emissiestandaard Euro 3 of hoger.
  • Voertuigen met een dieselmotor die voldoen aan emissiestandaard Euro 6 of hoger. Dit omvat onder andere zware bedrijfswagens en bussen (M2, M3, N2 en N3) vanaf 1 januari 2014.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.