Milieuzones Spanje

Momenteel kan er in Spanje een aantal steden opgenoemd worden die een milieuzone hanteren:

  • De eerste stad is Lugo. Momenteel mogen er voertuigen in vanaf Euro 5-diesel en Euro 3-benzine. In 2025 wordt dit verscherpt naar Euro-6 diesel en Euro-3 benzine.
  • De tweede stad is Barcelona. Binnen het centrum zijn voertuigen alleen vanaf diesel Euro-4 en benzine Euro-3 toegestaan. Buiten het centrum mogen alleen voertuigen nieuwer dan 1997 betreden. Vanaf 2025 wordt dit verscherpt naar diesel Euro-4 en benzine Euro-3.
  • Ook in Madrid centrum geldt een milieuzone. Voertuigen vanaf Euro 4-diesel en Euro 3-benzine mogen alleen de stad in. Vanaf 2025 wordt het geheel emissievrij.
  • Ten slotte is er in Valencia een gedeeltelijke milieuzone. Dan is er rijverbod tussen 8.30-18.30 voor auto’s tot diesel Euro-5.

Ongetwijfeld zullen de milieuzones in Spanje toenemen. De overheid is namelijk met een milieubeleid ingegaan. Hierin staat dat steden met meer dan 50.000 inwoners voor 2023 een laag emissiezone moet introduceren. Dit zal gevolgen hebben voor ongeveer 180 steden.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.