Dieselverbod

In Duitsland zijn er een aantal gebieden binnen vier steden waar er ‘’dieselverbod’’ wordt gehanteerd. Ondanks dat het als dieselverbod wordt gedefinieerd, is het toch niet helemaal zo. Het kan beter benaamd worden als ‘’strengere milieuzones’’, omdat de euro-6 diesel wel is toegestaan in deze zones:

  • Berlijn: Verbod dieselvoertuigen t/m Euro 5 – in een aantal verspreid gelegen straten. Die straten worden met borden aangegeven.
  • Darmstadt: Verbod dieselvoertuigen t/m Euro 5 en benzinevoertuigen t/m Euro 2 – Hügelstraße en Heinrichstraße.
  • Hamburg: Verbod dieselvoertuigen t/m Euro 5 – Stresemannstraße tussen Kaltenkircher Platz en Neuer Kamp, en Max-Brauer-Allee in Altona tussen Chemnitzstraße/Gerichtstraße/Julius-Leber-Straße en Holstenstraße. Met borden aangegeven. In de Stresemannstraße geldt het verbod niet voor personenauto’s. 
  • Stuttgart: Sinds 1 juli 2020 verbod dieselvoertuigen t/m Euro 5 in de gehele milieuzone, tenzij er ‘’Zufahrt zu … frei’’ wordt aangegeven.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.