B-rijbewijs nu tóch tot 4.250 kg?

Het Europees Parlement heeft een nieuwe ‘rijbewijsrichtlijn’ goedgekeurd. Eén van de punten is een stap in de goede richting voor mensen met een B-rijbewijs én rijden een elektrische bestelwagen tot 4.250 kg. Maar reken je nog niet rijk!

In Brussel hebben ze namelijk besloten dat het mogelijk moet zijn om een elektrische bestelwagen tot een gewicht van 4.250 kg te besturen met een B-rijbewijs. De huidige gehanteerde grens is 3.500 kg, maar omdat elektrische bedrijfswagens vaak zwaarder zijn door de accu’s was er de roep om dit grensgewicht te verhogen.

Onze huidige minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft eerder zelf al besloten dat per 1 juli aanstaande de vrijstelling voor het rijden van deze voertuigen met een B-rijbewijs zal worden afgeschaft. Dit zou een domper zijn, want deze vrijstelling was juist bedoeld om het rijden van een elektrische bestelwagen laagdrempeliger te maken.

Na dit besluit van het Europees Parlement is het aan de lidstaten zelf hoe zij deze richtlijn gaan uitvoeren. Nog niet te vroeg gejuicht dus, want het is nog maar afwachten of het ministerie dit besluit overneemt of dat het blijft zijn huidige standpunt.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.