Wegvallen bpm-vrijstelling verhoogt prijs bestelwagen aanzienlijk!

Ben je hier al mee bekend? Dit jaar zijn bestelwagens nog vrijgesteld van bpm, maar vanaf 2025 gaat dit veranderen. Koop je vanaf dan een bestelwagen die niet elektrisch is, dan heb je te maken met een flinke extra kostenpost! Deze ‘belasting personen- en motorvoertuigen’ hoeft tot op heden niet betaald te worden door ondernemers vanwege de vrijstelling die je krijgt. Echter vervalt deze vrijstelling dus vanaf komend jaar en zal de bpm dus betaald moeten worden. Voor elke gram CO2 die de auto uitstoot komt er dan een bedrag van €66,91 bovenop de huidige voertuigprijs.

Al met al worden bestelwagens met een verbrandingsmotor straks dus aanzienlijk duurder. De exemplaren met een elektromotor stoten geen CO2 uit, waardoor deze prijzen niet wijzigen. Al met al probeert de overheid met deze wetswijziging de prijzen van elektrische en dieselvoertuigen gelijk te trekken. Het effect hiervan is op onderstaande afbeelding goed te zien.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.