VAMIL

Met de VAMIL-regeling is het mogelijk om een investering op een willekeurig moment te afschrijven. De willekeurige afschrijving is beperkt tot 75%. Door sneller af te schrijven is het mogelijk om de fiscale winst te verlagen waardoor er minder belasting betaald hoeft te worden. Dit biedt een liquiditeitsvoordeel (RVO, 2021). Bij de volgende categorieën is het mogelijk om VAMIL te ontvangen (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, 2021):

Plug-in-hybride bakwagenchassis, trekker of bus 75% Vamil: a. bestemd voor het vervoer van goederen of personen met een plug-in-hybride bus, bakwagenchassis of trekker, die behoort tot de Europese voertuigcategorie N2, N3, M2 of M3 en is voorzien van een combinatie van één of meerdere elektromotoren, een elektrische aandrijving en een verbrandingsmotor voor de aandrijving, waarbij de benodigde elektrische energie wordt opgeslagen in een accupakket dat geen lood bevat. / OF b. bestaande uit een bus, bestelauto, bakwagenchassis of trekker.

Elektrische of waterstofvrachtwagen 75% Vamil: a. bestemd voor het vervoer van goederen met een bakwagenchassis of trekker, die behoort tot de Europese voertuigcategorie N2 of N3 en is voorzien van een uitsluitend elektrische aandrijving waarbij de benodigde energie wordt geleverd door een accupakket dat geen lood bevat, of een brandstofcel en al dan niet een accupakket. / OF b. bestaande uit een elektrische of waterstofbakwagenchassis of -trekker en al dan niet een oplaadstation of voor de elektrische aandrijving noodzakelijke aanpassingen aan de opbouw.

Oplaadpunt voor zware elektrische voertuigen 75% Vamil: a. bestemd voor het elektrisch laden van accu’s van uitsluitend eigen voertuigen behorende tot de Europese voertuigcategorie M2, M3, N2 of N3 die zijn voorzien van een geheel of gedeeltelijk elektrische hoofdaandrijving. / OF b. bestaande uit een oplaadsysteem en al dan niet de volgende onderdelen: een ontlaadsysteem, een meet- en regelsysteem, een lockerkast met een stroomafnamepunt per locker en een stekkerherkenningssysteem en met uitzondering van zonnepanelen.

De MIA en VAMIL zijn twee verschillende regelingen maar worden vaak gecombineerd:

MIAVAMIL
Lichte elektrische bestelauto36%
Zware elektrische bestelauto36%
Plug-in-hybride bakwagenchassis, trekker of bus27%75%
Bakwagenchassis of trekker met gereduceerd aandrijfgeluid (Quiet Truck)13,5%
Elektrische of waterstofvrachtwagen36%75%
Oplaadpunt voor elektrische voer- of vaartuigen36%
Oplaadpunt voor zware elektrische voertuigen36%75%
LNG-bakwagenchassis of –trekker13,5% 

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.