Subsidieregeling voor Publieke Laadinfra voor Zwaar Wegvervoer

Per 16 februari 2024, is het mogelijk om door middel van een zogenoemde internetconsultatie suggesties te doen voor eventuele verbetering van de SPuLa. Dit is de Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur voor Zwaar Wegvervoer. Tot en met zondag 17 maart 2024 kunnen belanghebbenden en belangstellenden reageren op deze nieuw in te voeren subsidieregeling.

Wat houdt deze subsidieregeling precies in? Binnen de SPuLa wordt straks een deel van de kosten voor de aanleg óf uitbreiding van een publiek toegankelijke laadlocatie vergoed. Deze regeling versterkt daarbij de subsidie voor batterijopslag en vergroot het belang van voldoende netcapaciteit nóg verder.

Het doel van de regeling is om de uitrol van publieke laadinfrastructuur voor zware voertuigen te versnellen en om zo meer mogelijkheden te creëren om elektrische vrachtwagens ook onderweg op te laden.

Kortom, dit is je kans om feedback te geven, vragen te stellen en suggesties te doen. Jouw inbreng kan namelijk een directe impact hebben op de uiteindelijke vorm van deze regeling. Deze internetconsulatie vind je hier.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.