SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s)

Deze regeling is alleen bedoeld bij aanschaf of financial leasing van een nieuwe elektrische lichte bedrijfsauto’s (categorie N1) en nieuwe zware bedrijfsauto (categorie N2) met een maximum gewicht van 4.250 kilogram (bijvoorbeeld de Renault Master ZE). Er is sprake van een nieuwe bedrijfsauto, wanneer – volgens de vermelding in het kentekenregister RDW – gelijk zijn:

  • de datum eerste toelating;
  • de datum tenaamstelling op naam van de aanvrager van subsidie én;
  • de datum waarop de bedrijfsauto voor het eerst op kenteken is geregistreerd.

De subsidieregeling loopt van 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025 en is bedoeld voor zowel ondernemingen als non-profitorganisaties. Met deze regeling is het mogelijk om bij voertuigcategorie N1 10% van de netto catalogusprijs te ontvangen (exclusief btw, inclusief bpm en opties die zijn aangebracht voor afgifte kenteken). Bij een voertuigcategorie N2 zit dit op de 10% van de verkoopprijs zonder btw. Het subsidiebedrag is maximaal € 5.000 per bedrijfsauto.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie zijn er wel een aantal voorwaarden van toepassing:

  • Wanneer de subsidieaanvraag ingediend wordt, mag de koop- of financial leaseovereenkomst nog niet definitief zijn. Er kan afgezien worden indien er geen subsidiemogelijkheden zijn.
  • De (voorlopige) koop- of financial leaseovereenkomst mag niet eerder afgesloten zijn dan 1 januari 2021.
  • De bedrijfsauto mag op de datum van de aanvraag nog niet op naam van de subsidieaanvrager staan.
  • De aanschaf vindt plaats met een overeenkomst.
  • De bedrijfsauto heeft bij een voertuigcategorie N1 een netto catalogusprijs of verkoopprijs zonder btw bij een voertuigcategorie N2 van € 20.000 of meer
  • De emissieloze bedrijfsvoertuig waarop subsidie wordt ontvangen moet minstens 3 jaar aaneengesloten op de naam van de subsidieontvanger staan (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, 2021).

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.