Oudere bakwagen mag langer de stad in…

Hot topic van vandaag. Het gerucht was er al even, maar de kogel is door de kerk. Na vele gespreken tussen gemeenten, brancheorganisaties en ondernemers is nu besloten dat er een eenmalige aanpassing komt in de toegangsregels tot de zero-emissiezones.

Deze aanpassing houdt in dat bakwagens met een Euro 6-verbrandingsmotor drie jaar langer de ZE-zones mogen betreden. In de oude situatie was het zo dat bakwagens met een Datum Eerste Toelating (DET) vóór 1 januari 2020 buiten de boot vielen en dat zij vanaf 1 januari 2025 geen toegang meer hadden tot de milieuzones.

Door deze aanpassing hebben bakwagens met een DET tussen 1 januari 2017 en 1 januari 2020 dus drie jaar respijt gekregen. De nieuwe datum is nu dus 1 januari 2028 geworden. Heb je een DET van ná 1 januari 2020, dan blijft de uiterlijke toegangsdatum van 1 januari 2030 gewoon voor je gelden.

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.