Het SEBA potje van 33 miljoen maximaal aangevraagd

Op maandag 28 augustus is de subsidie Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s maximaal aangevraagd. Aan de cijfers te lezen stappen steeds meer mensen over op een (emissieloze) bedrijfsauto. Dat is goed nieuws, maar nu lijkt de pot leeg. 

De SEBA is voor ondernemers die willen overstappen op een elektrische of waterstof-elektrische bedrijfsauto. Momenteel rijden er 18.000 elektrische bedrijfsauto’s rond in Nederland en dit jaar komen er, dankzij de subsidie, meer dan 7.500 elektrische auto’s bij. Het aantal is bijna met de helft gestegen.

De subsidie past zich aan de ondernemers die de aanvraag doet. Een kleine ondernemer ontvangt meer subsidie dan een grotere. Ook verschilt dit per voertuig, zo ligt het gemiddelde bedrag van een bestelbus op €4.500 euro. Een elektrische bedrijfsauto zijn goedkoper in onderhoud en brandstof; helaas wel duurder in aanschaf, maar daarom bestaat de subsidie om de ondernemers te ondersteunen. 

Heb je helaas de plank misgeslagen, wees niet getreurd, want wie weet heb jij nog geluk. Er kan nog geld beschikbaar komen doordat de huidige aanvragen niet allemaal goedgekeurd worden of dat de aanvragers de aanvraag intrekken. Doe alsnog de aanvraag, want nooit geschoten is altijd mis. Wanneer het geld echt op is, dan worden we geïnformeerd. 

Wil je zeker zijn voor volgend jaar? Zet dinsdag 9 januari in je agenda!

Vanaf deze datum kunnen ondernemers weer opnieuw SEBA aanvragen. Wat het budget zal worden is nog onduidelijk. 

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.