Behoorlijke verandering voor de MIA subsidie voor bestelwagens

Zie onderstaand de wijzigingen

MIA CODE: E 3101 27% MIA Elektrisch aangedreven bestelauto:

bestemd voor: het vervoer van goederen met een elektrisch aangedreven bestelauto die: – behoort tot de Europese voertuigcategorie N1 of N2, en – is voorzien van een uitsluitend elektrische aandrijving, waarbij de voor de aandrijving benodigde energie wordt geleverd door een accupakket dat geen lood bevat.

bestaande uit: een elektrisch aangedreven bestelauto, met uitzondering van een oplaadpunt.

Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste het investeringsbedrag minus € 20.000 in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek.

Toelichting: Er wordt over de eerste € 20.000 geen milieu-investeringsaftrek ontvangen. Stel, er wordt geïnvesteerd in een elektrisch aangedreven bestelauto ter waarde van € 50.000, dan komt de investering voor ten hoogste € 50.000 – € 20.000 = € 30.000 in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek.

Als er naast milieu-investeringsaftrek ook een subsidie wordt ontvangen, dan dient deze subsidie ook in mindering gebracht ten worden.  Wanneer er bijvoorbeeld wordt geïnvesteerd in een elektrisch aangedreven bestelauto ter waarde van € 50.000 en een subsidie van € 3.000 ontvangt, dan komt de investering voor ten hoogste € 50.000 – € 20.000 – € 3.000 = € 27.000 in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek.

Op RVO onder “Positieve lijsten” staat een lijst met merken en typen waarvan is gebleken dat deze kunnen voldoen aan de onder a gestelde eisen voor dit bedrijfsmiddel. Klik op de knop hieronder!

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.