2027: Einde tekort truck laadpalen

In Europa is er momenteel onvoldoende laadinfrastructuur voor de trucks aanwezig. Volgens ACEA (Europese auto- en truckbranche-organisatie) moet daar snel een verandering in komen. Vandaar gaan de grote vrachtwagenbouwers Volvo, Daimler Truck en Traton (met de truckmerken MAN en Scania) een Europees netwerk van laadpunten voor elektrische vrachtwagens en bussen opzetten. Daarvoor willen die bedrijven een samenwerkingsverband oprichten. Het is de bedoeling dat in 2022 met de werkzaamheden wordt begonnen voor de aanleg van minstens 1700 oplaadpunten voor zware langeafstandstrucks en tourbussen die in 2027 gereed moet zijn.

De overeenkomst legt de basis voor een toekomstige joint venture voor gelijke delen in de handen van de drie partijen. De partijen zijn voornemens samen 500 miljoen euro te investeren om krachtige groene oplaadpunten te installeren en te exploiteren in de nabijheid van snelwegen en logistieke bestemmingspunten. 

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts. Zij schuiven graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Van Dijk Energy vrachtwagen RenaultZE opladen

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.